Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Επίσκεψη εκπροσώπων συμμετεχουσών χωρών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, του ΚΠΕ Κιλκίς

img1sΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig και ανταλλαγής επισκέψεων των εκπροσώπων των φορέων των χωρών,

πραγματοποίησε επίσκεψη στο Mol – Zilvermeer του Βελγίου από τις 15 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μέλη καθώς και εθελοντές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Το θέμα του προγράμματος είναι: 'Just more than e-stories' («Η Αφήγηση Ιστοριών ως εργαλείο για την Εκπαίδευση Ενηλίκων»). Η έναρξη του ήταν τον Αύγουστο του 2012 και η διάρκεια του είναι δυο έτη με επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή των χωρών: Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Κύπρος, Ελλάδα.

 


img2sΣτόχος του προγράμματος είναι να βρεθεί ένας τρόπος προσφοράς νέων μαθησιακών ευκαιριών μεταξύ πολιτών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός είναι η ενεργητική συμμετοχή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε θέματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα σχετικά με περιβάλλον και την αειφορική διαχείριση μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις μεταξύ των χωρών που συνεργάζονται στο ίδιο project.


Κατά την εβδομάδα επίσκεψης των συμμετεχόντων χωρών στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις που περιλάμβαναν:
img3sΟργανωμένες επισκέψεις στις πόλεις των Βρυξελλών, του Λόμελ, του Westerlo, μια επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια επίσκεψη στο European Programmes for Education, Training and Cooperation (EPOS), μια επίσκεψη στην πόλη και στο ναό του Tongerlo.
• Παρουσίαση των τοπικών πολιτισμικών στοιχείων του Βελγίου και ανάδειξη της βελγικής φιλοξενίας με προσφορά παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων εκ μέρους του Βελγίου καθώς και τοπικών εδεσμάτων των χωρών συμμετοχής. Η Ελλάδα συμμετείχε με προϊόντα τοπικά , παραγωγής των γυναικών του χωριού του Π. Γυναικοκαστρου καθώς και των εθελοντών του Κέντρου Περ .
• Συμμετοχή των χωρών στο Ευρωπαϊκό Bazaar και στο Φεστιβάλ 'Ιστορίες Αφήγησης' που διεξήχθη στο κάστρο του Alden Biesen.
• Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Μol.
• Βιωματική περιήγηση στα κανάλια του Κempische.
Η επόμενη επίσκεψη του προγράμματος αφορά τη χώρα συμμετοχής της Πολωνίας στις 6 – 11 Ιουνίου στην πόλη Μπιαλιστόκ της Πολωνίας
Υλικό από την επίσκεψη στο Βέλγιο μπορείτε να δείτε στο http://slides.ly/18bCukT

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κιλκίς

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...