Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Σεμινάριο Κ.Π.Ε. Κιλκίς. Περιβάλλον & ανθρώπινα δικαιώματα. Δελτίο τύπου

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 11:30 |

 

Δελτίο Τύπου       

       Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, από 09.00 – 15.30 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στον πολυχώρο «Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής» του Δήμου Κιλκίς, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα: «Περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) σε συνεργασία  με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε τριάντα τρείς (33) εκπαιδευτικούς  Α βάθμιας Εκπ/σης και  Β βάθμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Κιλκίς, με στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη θεματική του σεμιναρίου υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

 

  photo1 Χαιρετισμό απεύθυναν κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Γ. Ξενέλης καθώς και ο κ. Α. Κεσίδης εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς. Το θέμα του συνεδρίου αναπτύχθηκε θεωρητικά και βιωματικά μέσα από σειρά εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων.

Εισαγωγικά, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ, κκ. H. Βρυώνης και X. Χρυσανθόπουλος, παρουσίασαν το ρόλο του ΚΠΕ Κιλκίς στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία και διδακτικές μεθόδους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ από κοινού με την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολ. Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας, ανέπτυξαν  το περιεχόμενο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάγκη εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα  και τη συμβολή των δικτύων στην προστασία τους. 

photo3

 

Στη συνέχεια υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια, με τίτλους: 

α) «Κάνε ένα βήμα εμπρός…» β) «Πληθυσμιακές μετακινήσεις και αίτια που τις προκαλούν» γ) «Πακετάρω και τρέχω» και δ) «το δέντρο των μεταναστών/προσφύγων», από τους καλεσμένους εισηγητές κ. Σπυριδούλα Μαργαρίτη, π. Υπεύθυνη Π.Ε. της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Αττικής και τον κ. Παντελή Μάναλη, π. Υπεύθυνο Π.Ε. της Δ.Δ.Ε., Πειραιά, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κιλκίς, κατά τα οποία έγινε ανάπτυξη «τεχνημάτων» σε χαρτόνια εργασίας από τους συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανά ομάδες, για τα αίτια των πληθυσμιακών μετακινήσεων (περιβαλλοντική μετανάστευση, πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες...) τα προβλήματα που προκαλούνται αλλά και προτάσεις επίλυσης των ζητημάτων που προκύπτουν.

 

  photo4

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δ. Σισμανίδη αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Τσαντάκη για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου  «Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής» και τη συνεργασία τους.

 

 Η Υπεύθυνη Λειτουργίας του ΚΠΕ Κιλκίς                                                                          

                Αρσινόη Παρασκευά

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...