Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για σεμινάριο: "Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος της Δοϊράνης''

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 10:41 |

                  

   ΘΕΜΑ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης: Το δάσος στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία».

   Το ΚΠΕ Κιλκίς και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού Βερτίσκου, στο πλαίσιο της ενασχόλησης τους με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο το Σάββατο 11 Ιουνίου και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Θέμα του σεμιναρίου είναι «Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης: Το δάσος στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία».  

   Στόχος του σεμιναρίου: Γνωριμία με την έννοια του δάσους και την εκπαιδευτική προσέγγιση του στο πλαίσιο προγραμμάτων για το περιβάλλον και την αειφορία. Ειδικότερα θα αξιοποιηθούν ως μελέτη περίπτωσης το δάσος του Βερτίσκου και το παραλίμνιο δάσος της λίμνης Δοϊράνης.

  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  Απευθύνεται: Σε 42 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Σχολεία των Διευθύνσεων (7 εκπαιδευτικοί / διεύθυνση):

- Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

- Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

- Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

  Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη θεματική του δάσους. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο αριθμός εκπαιδευτικών από μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης μπορεί να συμπληρωθεί με εκπαιδευτικούς από άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

  Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί:

το Σάββατο 11 Ιουνίου σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου που βρίσκονται στο δάσος του Βερτίσκου (9π.μ. – 5μ.μ.) και σε δεύτερη φάση στην Πικρολίμνη Κιλκίς (6μ.μ. – 9μ.μ)  με συνδυασμό  θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων  στο πεδίο.

και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016  στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς και στα παραλίμνια δάση της Λίμνης Δοϊράνης στα «Χίλια Δένδρα» και στην περιοχή Star Dojran της Π.Γ.Δ.Μ. με συνδυασμό  θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων  στο πεδίο. (9π.μ. – 3μ.μ.).

  Τα δύο ΚΠΕ από τα Τεχνικά τους Δελτία θα καλύψουν:

Α) Τη μετακίνηση (με λεωφορείο) των εκπαιδευτικών στο Βερτίσκο και στην Πικρολίμνη το Σάββατο καθώς  και τις επισκέψεις στην παραλίμνια περιοχή της Δοϊράνης την Κυριακή.

Β) Τη διαμονή σε ξενοδοχείο στην Πικρολίμνη Κιλκίς για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς των Δ/νσεων της Θεσσαλονίκης.

Γ) Τη διατροφή των συμμετεχόντων (γεύμα, καφέδες κλπ).

Εισηγητές / συντονιστές εργαστηρίων θα είναι οι εκπαιδευτικοί των Παιδαγωγικών ομάδων των δύο ΚΠΕ

Το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα με τις εισηγήσεις και  τα εργαστήρια του σεμιναρίου καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών  θα κοινοποιηθούν  στις  ιστοσελίδες των δύο ΚΠΕ http://www.kpe-thess.gr/ και http://www.kpekilkis.gr/.

  Αιτήσεις: Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://tinyurl.com/kpedasos στις Υπεύθυνες Π.Ε. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και την Παρασκευή 13/5/2016.

 

  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

     

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...