Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Διήμερο σεμινάριο των Κ.Π.Ε. Ποροΐων, Βιστωνίδας & Κιλκίς με θέμα: «Εφαρμογές orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση», 8 & 9 Δεκεμβρίου 2017

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 14:00 |

 orienteering1

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς,  στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ και ΜΕΤτο οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδιάζει να υλοποιήσει διήμερο σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη», με τίτλο:

 

«Εφαρμογές orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,  καθώς και σε εισηγητές που είναι μέλη Π.Ο. συνεργαζόμενων στο Δίκτυο ΚΠΕ.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση πυξίδας και χάρτη.
  • Οι εφαρμογές του orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση – εξερεύνηση φυσικού ή οικιστικού περιβάλλοντος.
  • Η χρήση του orienteering στη διαθεματική προσέγγιση του αναλυτικού προγράμματος.

Διάρκεια σεμιναρίου: Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 8-9 Δεκεμβρίου 2017  στα Κάτω Πορόια Σερρών. Ειδικότερα:

Προσέλευση – εγγραφές,το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017

Λήξη εργασιών, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2017

Η διαμονή θα γίνει στην Μαθητική Εστία Ποροΐων, και όσοι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έχουν έδρα που απέχει λιγότερο από 160 χλμ από τα Κάτω Πορόια θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, μαζί με τα προσωπικά τους πράγματα και σεντόνια-μαξιλαροθήκη-πετσέτα, ώστε να διαμείνουν δωρεάν.

Κάλυψη δαπανών: Τα ΚΠΕ Ποροΐων – Βιστωνίδας – Κιλκίς θα καλύψουν, από τον Προϋπολογισμό τους, τις επιλέξιμες  δαπάνες του σεμιναρίου.

Ειδικότερα: Θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής (μια διανυκτέρευση) όσων η έδρα απέχει πάνω από 160 χλμ από τα Κάτω Πορόια, καθώς και τα έξοδα διατροφής (δύο γεύματα) όλων. Τα ΚΠΕ δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών που είναι μέλη Π.Ο. συνεργαζομένων ΚΠΕ θα καλυφθούν  από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ στα οποία υπηρετούν. Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών, που δεν είναι μέλη Π.Ο. ΚΠΕ θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ Ποροΐων – Βιστωνίδας – Κιλκίς.

Αιτήσεις συμμετοχής: Αιτήσεις συμμετοχής  στο σεμινάριο  μπορούν να καταθέσουν  οι εκπαιδευτικοί  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Χαλκιδικής, Πιερίας και Σερρών.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών  που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες   πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) – Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) έως τηνΠαρασκευή 10-11-2017 

 

Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. – Σ.Χ. πρέπει να διαβιβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Ποροΐων έως την Τρίτη 14-11-2017.

 

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στους Υπεύθυνους Π.Ε. ή Σ.Δ. της Διεύθυνσής τους, να φροντίσουν να κοινοποιήσουν και στο mail του ΚΠΕ Ποροΐων  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  την αίτηση τους, καθώς οι ημερομηνίες υποβολής είναι εξαιρετικά πιεστικές και υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσουν με την αλληλογραφία οι λήψεις των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Εκπ/σης.

 

 

 

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...