Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Κλιματική αλλαγή είναι εδώ…»

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 09:10 |

KlimatikiAllagiDoiraniLake 

Τα ΚΠΕ Κιλκίς, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και ΚΠΕ Ποροϊων, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ) και σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς,  Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και Σερρών πρόκειται να υλοποιήσουν μονοήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:  «Η Κλιματική αλλαγή είναι εδώ…».

 

            Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς,  το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 9:30 – 15:00. Οι διαστάσεις του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής θα προσεγγιστούν μέσω βιωματικών εργαστηρίων και θεωρητικών εισηγήσεων σύμφωνα με το ενδεικτικό  πρόγραμμα που ακολουθεί.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση στοχεύει στην κατανόηση και διερεύνηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των συνεπειών του, τη σύνδεσή του με την κλιματική αλλαγή και σε δραστηριότητες και δράσεις στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 45 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων, στη θεματική «κλιματική αλλαγή», υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. 

 Κατά την εξέταση των αιτήσεων συμμετοχής θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα Π.Ε. κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση   http://bit.ly/AitisiGiaSeminario  μέχρι την Πέμπτη 01/02/2018. Οι Υπεύθυνοι ΠΕ ή ΣΔ παρακαλούνται να στείλουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών (όπου απαιτηθεί σειρά επιλογής λόγω πολλών αιτήσεων) στο ΚΠΕ Κιλκίς μέχρι την Παρασκευή 02/02/2018. Το λεπτομερές πρόγραμμα του σεμιναρίου, τα ονόματα των συμμετεχόντων και άλλες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κιλκίς    http://www.kpekilkis.gr/

 

 Για να δείτε το ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε  εδώ.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

 

Με εκτίμηση,

Ηλίας Βρυώνης,

Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κιλκίς

 

 

Τηλ: 23410 94303
Φαξ:23410 94351
E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταχ. Δ/νση : Παλαιό Γυναικόκαστρο
Ταχ. Κωδικ: 61100 Κιλκίς

 

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...