Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Σεμινάριο των Κ.Π.Ε. Ποροΐων – Κ.Π.Ε. Κιλκίς – Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 16:51 |

LakeDoiraniGK

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού-Βερτίσκου, στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδιάζει να υλοποιήσει μονοήμερο σεμινάριο αναφορικά με τους υγροτόπους (Κερκίνη-Δοΐράνη-Βόλβη):

 

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα την αειφορική διαχείριση του υγροτοπικού περιβάλλοντος.
  • Η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικότητας των ελληνικών υγροτόπων και η συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των οικοσυστημάτων.
  • Η ιδιαίτερη σημασία των ελληνικών υγροτόπων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις αναφορικά με τους υγροτόπους των λιμνών (Κερκίνη-Δοΐράνη-Βόλβη), εργαστήρια (3D χάρτης για το εδαφικό ανάγλυφο, εξερευνώ τον μικρόκοσμο των υγροτόπων, αναγνώριση ορνιθοπανίδας, κ.α.) καθώς και επίσκεψη πεδίου (βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τη Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ποροΐων (στα Κάτω Πορόια Σερρών) και στη λίμνη Κερκίνη, με: Έναρξη (Προσέλευση – Εγγραφές), ώρα 09:00 και Λήξη εργασιών, ώρα 18:00.

Κάλυψη δαπανών: Τα ΚΠΕ Ποροΐων, Κιλκίς και Ελευθερίου-Κορδελιού-Βερτίσκου θα καλύψουν, από τον Προϋπολογισμό τους τα έξοδα διατροφής και τη μετάβαση στο πεδίο (βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη) των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Τα ΚΠΕ δεν καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης των Διευθύνσεων Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Σερρών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες   πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) /Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) μέχρι και την Τρίτη 05-06-2018. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε./Σ.Δ. πρέπει να διαβιβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Ποροΐων αυθημερόν.

Διευκρινίζεται ότι όσοι εκπ/κοί έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δεν χρειάζεται να ξανα-υποβάλουν.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...