Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει.

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Σεμινάριο των Κ.Π.Ε. Ποροΐων - Κιλκίς – Ανατολικού Ολύμπου

| Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο | Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 11:55 |

Paiko StravopotamosDasos Mourion

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου,  στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδιάζει να υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο με θέμα:

«Από τα δάση των βουνών στα δάση των λιμνών: πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία».

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα δασικά οικοσυστήματα και τα παρυδάτια δασικά οικοσυστήματα.
  • Η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικότητας των ελληνικών δασών και η συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των οικοσυστημάτων.
  • Η ιδιαίτερη σημασία τους στην εισαγωγή της έννοιας της αειφόρου ανάπτυξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Διάρκεια σεμιναρίου: Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018  στα Κάτω Πορόια Σερρών. Ειδικότερα:

Έναρξη (Προσέλευση – Εγγραφές), την Παρασκευή 30-11-2018 και ώρα 16:00

Λήξη εργασιών, την Κυριακή 2-12-2018 και ώρα 15:00

Κάλυψη δαπανών: Τα ΚΠΕ Ποροΐων – Κιλκίς – Ανατολικού Ολύμπου θα καλύψουν, από τον Προϋπολογισμό τους, τις επιλέξιμες  δαπάνες του σεμιναρίου.

Ειδικότερα: Θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής (στη Μαθητική Εστία Ποροΐων) όσων η έδρα απέχει πάνω από 160 χλμ από τα Κάτω Πορόϊα (για όσους δεν καλύπτουν την προϋπόθεση των 160 χλμ και επιθυμούν να μείνουν στην Μαθητική Εστία Ποροίων, η διαμονή κοστίζει 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση)

Θα καλυφθούν τα έξοδα διατροφής (δύο γεύματα) όλων. Επίσης θα καλυφθείι η μετάβαση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών, με λεωφορείο από το ΚΠΕ Ποροΐων στο πεδίο το Σάββατο 1-11-2018  (με λεωφορείο στο δάσος Χιλίων Δένδρων Κιλκίς και με τζιπ στο παραποτάμιο δάσος Στρυμόνα στην λίμνη Κερκίνη,).

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών που είναι μέλη Π.Ο. συνεργαζόμενων ΚΠΕ θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ στα οποία υπηρετούν. Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών, που δεν είναι μέλη Π.Ο. ΚΠΕ θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ Ποροίων-Κιλκίς-Ανατολικού Ολύμπου.

Τα ΚΠΕ δεν καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις συμμετοχής: Αιτήσεις συμμετοχής  στο σεμινάριο  μπορούν να καταθέσουν  οι εκπαιδευτικοί  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών  που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες   πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) /Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) μέχρι και την Δευτέρα 5-11-2018. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε./Σ.Δ. πρέπει να διαβιβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Ποροΐων μέχρι και την Τρίτη 6-11-2018.

Παρακαλούμε τους εκπάιδευτικούς, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στους Υπευθύνους Π.Ε. ή Σ.Δ. της Διεύθυνσής τους, να φροντίσουν να κοινοποιήσουν και στο mail του ΚΠΕ Ποροίων  kpeporoi@otenet.gr την αίτησή τους, καθώς οι ημερομηνίες υποβολής είναι εξαιρετικά πιεστικές και υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσουν με την αλληλογραφία οι λήψεις των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Εκπ/σης. 

 

 Για να κατεβάστε την αίτηση πατήστε εδώ.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...